Μαγιορκίνης: Τις τρεις τελευταίες ημέρες υπάρχει τάση επιδείνωσης των νέων διαγνώσεων

“Βελτίωση έδειξε μεσοσταθμικά ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στη χώρα μας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ωστόσο τις τελευταίες δύο ημέρες και σήμερα, παρατηρείται τάση επιδείνωσης την οποία παρακολουθούμε στενά” τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. “Σήμερα είναι χαρακτηριστικό ότι είδαμε 42% περισσότερες διαγνώσεις από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή την προηγούμενη Πέμπτη” σημείωσε

“Ο αριθμός των θανάτων έδειξε επίσης μείωση της τάξης του 12%”, ανέφερε. “Η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να είναι αυξημένη αλλά υπάρχουν συνεχιζόμενες τάσης αποσυμπίεσης”, σημείωσε.

“Ο αριθμός των ατόμων παρακολούθησης στις ΜΕΘ παραμένει σταθερός, με μικρή μείωση. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο ωστόσο υποχώρησε κατά 11% και το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων πλησιάζει στο 1” συμπλήρωσε.

Αλλά και στην Ευρώπη, όπως σημείωσε παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση των νέων διαγνώσεων με Covid κατά 7%.

Χθες σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφηκαν 904.000 διαγνώσεις, ενημέρωσε “αριθμός που δεν έχει καταγραφεί από τις 29 Απριλίου και “πλησιάζουμε να δούμε το ένα αρνητικό ρεκόρ διαγνώσεων να σπάει μετά το άλλο

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος