Μαγιορκίνης: Η πανδημία περνάει σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης

Διαπιστώνεται συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και μέσω του εμβολιασμού η πίεση στα συστήματα υγείας είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμη επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης για το σύστημα υγείας σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το 50% στο ποσοστό του εμβολιασμού τους, σημείωσε. “Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνάει σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, με την πτώση των συνολικών διαγνώσεων και των θανάτων να βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση που έχουμε δει εδώ και περίπου ένα χρόνο” ανέφερε.

“Αυτή η συρρίκνωση της πανδημίας παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης” τόνισε “και αυτό μας δίνει μία αισιοδοξία” υπογράμμισε.

Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα εντός της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις απ΄ότι την προηγούμενη εβδομάδα” ενημέρωσε.

Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα, επεσήμανε και η πίεση στο σύστημα υγείας φαίνεται να είναι σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και ο αριθμός των ατόμων στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών βρίσκεται λιγάκι πιο πάνω, στο επίπεδο των 200 ανά ημέρα, σημείωσε.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 55 εκατ. συσκευές self test σε περίπου 4,7 εκατ. πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος