Γκ. Μαγιορκίνης: Το επιδημιολογικό επίπεδο έπεσε σε αυτό του περσινού Οκτωβρίου

Την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων της Covid-19 στη χώρα μας είναι κατά 37% μικρότερος από την προηγούμενη και το επιδημιολογικό επίπεδο είναι σχεδόν σε αυτό του περσινού Οκτωβρίου είπε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι αποκλιμακώνεται και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Αλλά και στην Ευρώπη από  47 χώρες οι 38 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης τόνισε.

“Στις μονάδες εντατικής θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid κατά 15% επί του συνόλου των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας” ενημέρωσε.

Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα επιταχύνθηκε, καθότι καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με τη νόσο επίσης μειώθηκε κατά 37% και φτάνουμε σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,4 εκατομμύρια πολίτες, ενημέρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος