Μ.Θεμιστοκλέους: Από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία και τον προγραμματισμό του εμβολιασμού. Ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης “Ελευθερία” στη χώρα μας, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα λάβει – μόνο από την Pfizer –  1.265.550 δόσεις του εμβολίου.

Για την ποσότητα των εμβολίων που αρχικά θα έρθει στη χώρα μας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα των 9.000 δόσεων του εμβολίου
  • Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς
  • Έως το τέλος Ιανουαρίου η χώρα μας θα έχει παραλάβει 429.000 δόσεις του εμβολίου
  • Έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα 1.265.550 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

“Η επιχείρηση “Ελευθερία” έχει ως στόχο να διασφαλίσουμε την ορθή αποθήκευση και διανομή του εμβολίου και την οργανωμένη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της χώρας” υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην επιχείρηση εμπλέκονται πολλοί φορείς του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι έχουν μετεγκατασταθεί στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στη μεταφορά του εμβολίου σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για τον εμβολιασμό, ενώ το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι υπεύθυνο για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της φύλαξης από τη στιγμή που τα εμβόλια θα περάσουν τα σύνορα της χώρας μας.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε εξειδικευμένους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων. Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε 5 τέτοιους χώρους και τους έχει εφοδιάσει με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης.

Οι εταιρείες που θα κάνουν τη διανομή είναι πιστοποιημένες ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος