Κρίσιμη η μετεγχειρητική κατάσταση της 8xρονης Αλεξίας (video)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 8χρονη Αλεξία, το κοριτσάκι που τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σπιτιού του,στις Θεσπιές Βοιωτίας. Παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, σε καταστολή και διασωληνωμένη, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση και της αφαιρέθηκε η σφαίρα από την κροταφική χώρα.

Οι γιατροί μιλούν για πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς το παιδί δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο και προσπαθούν να το σταθεροποιήσουν αιμοδυναμικά.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που φέρεται ότι έριχνε πυροβολισμούς στον αέρα από απόσταση σε πασχαλινό γλέντι.

Από πιστόλι, προήλθε, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη, με το πιο πιθανό ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν σε γλέντι που γινόταν στο διπλανό χωριό Λεοντάρι.

Η Αλεξία έπαιζε καθισμένη στην αυλή,  μαζί με τα μεγαλύτερα αδέλφια της, Μάγδα και Κωνσταντίνα και ένα μικρότερο ξαδελφάκι τους. Ξαφνικά το παιδί δέχθηκε τη σφαίρα και κατέρρευσε.  Άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και τελικά στην Αθήνα για το κρίσιμο χειρουργείο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Σμαράγδα Αγορογιάννη

Σχετική είδηση:Ώρες αγωνίας για την 8χρονη που δέχθηκε σφαίρα στις Θεσπιές-Σε ομάδα 10 ατόμων εστιάζονται οι έρευνες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος