Ώρες αγωνίας για την 8χρονη που δέχθηκε σφαίρα στις Θεσπιές-Σε ομάδα 10 ατόμων εστιάζονται οι έρευνες (video)

Ώρες αγωνίας για το 8χρονο κορίτσι, που δέχτηκε, ανήμερα του Πάσχα, «αδέσποτη» σφαίρα στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας και το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Παράλληλα συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος φέρεται ότι πυροβολούσε στον αέρα, σε πασχαλινό γλέντι στο διπλανό χωριό.

Πρόκειται για την οκτάχρονη Αλεξία η οποία με τα δύο της μεγαλύτερα αδέλφια της, Μάγδα και Κωνσταντίνα και ένα μικρότερο ξαδελφάκι τους, έπαιζαν με ένα ταμπλετ καθισμένα στην αυλή. Ξαφνικά το παιδί δέχθηκε σφαίρα στη δεξιά κροταφική χώρα και κατέρρευσε. Άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η βολίδα, η οποία αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού μετά από πολύωρη επέμβαση, μεταφέρθηκε στο ειδικό εργαστήριο της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχεται από όπλο πυροβόλο ή κυνηγετικό, με τις αρχές να κλίνουν ήδη από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις στην εκδοχή να πρόκειται για πιστόλι ή ακόμη και καλάζνικοφ. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.

Κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας αναμένεται την Τρίτη στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσει σε μετρήσεις για τον υπολογισμό της γωνίας από όπου βλήθηκε η σφαίρα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Λειβαδιάς εστιάζονται σε μια ομάδα δέκα ατόμων που γλεντούσε στα πρώτα σπίτια κοντινού χωριού, και συγκεκριμένα στο Λεοντάρι. Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας εξ αυτών φέρεται να πυροβολούσε στον αέρα.

Χθες έγιναν έρευνες σε κάποια από τα σπίτια ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα, ούτε κάλυκες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν όμως ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς αναμένουν από μαρτυρίες να οδηγηθούν σε διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, το κοριτσάκι δίνει τη δική του μάχη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου βρίσκεται διασωληνωμένη, με μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να προσπαθούν να κρατήσουν την κατάστασή της σταθερή.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Γ. Γεραφέντης, Σ. Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος