Κλειστά σχολεία σε Πρέβεζα-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη-Δράμα, λόγω εποχικής γρίπης

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να κλείνουν αρκετά σχολεία, κατόπιν αποφάσεων των δημοτικών αρχών. Στην Ήπειρο σαρώνει ο ιός της γρίπης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έντονο είναι το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Δράμα.

Αναλυτικότερα, στο νομό Πρέβεζας 21 σχολεία έκλεισαν λόγω υψηλού ποσοστού κρουσμάτων. Εννέα από αυτά είναι στο δήμο της Πρέβεζας και άλλα 12 στο δήμο Ζηρού. Έντονο είναι το πρόβλημα και στο δήμο της Πάργας.

Μετά από εισήγηση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλείνουν στην πόλη των Ιωαννίνων 36 συνολικά σχολεία για αύριο Πέμπτη 30/1 και την Παρασκευή 31/1. Τα περισσότερα από αυτά είναι δημοτικά σχολεία και τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία.

Για αύριο και μεθαύριο δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι  δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, 25 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά σχολεία του δήμου Δράμας.

Σε έξαρση είναι η εποχική γρίπη και στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά είναι 25 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Λαγκαδά, Κορδελιού-Ευόσμου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας με  εγκύκλιο που απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες, αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες. Η απόφαση αφορά από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2020.

Σχετική είδηση: Κρήτη: Ενήλικες και ένα βρέφος σε νοσοκομεία με γρίπη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος