Κρήτη: Ενήλικες και ένα βρέφος σε νοσοκομεία με γρίπη

Array

Θετικά είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας ενός βρέφους που νοσηλεύεται στη Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων με συμπτώματα γρίπης.

Σε επίπεδο Κρήτης εκτός από το βρέφος στην παρούσα φάση νοσηλεύονται 12 συνολικά ασθενείς. Ένας στο ΠΑΓΝΗ, 6 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δύο στη ΜΕΘ στα Χανιά.

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύονται δύο άντρες και μία γυναίκα , οι οποίοι και έχουν νοσήσει με τον ιό της γρίπης.

Δύο ασθενείς είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκετια για έναν ηλικιωμένο 81 ετών με πολυοργανική ανεπάρκεια και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάσταση του είναι σταθερή και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο δεύτερος ασθενής, ένας 50χρονος άνθρωπος που δεν είχε εμβολιαστεί, είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο.

Μια 50χρονη γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην εντατική μονάδα του ίδιου νοσοκομείου και η οποία μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική και που ήταν ανεμβολίαστη, λόγω αλλεργίας. Αν και δεν έχει διασωληνωθει, βρίσκεται σε σοβαρή και ελεγχόμενη κατάσταση ενώ η γρίπη έχει «προσβάλει» το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 3 ασθενείς, μεσήλικες που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, χωρίς η υγεία τους να διατρέχει κίνδυνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος