Κινητικότητα συνδικάτων για την απεργία της 20/7 σε Τουρισμό – Επισιτισμό

Σε διαδικασίες προετοιμασίας βρίσκονται αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον επισιτισμό – τουρισμό, που έχει προαναγγελθεί για τις 20 Ιουλίου.

Την Τρίτη 11/7/2017 θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου, Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού Ελλάδας με θέμα “Ενημέρωση – Οργάνωση της απεργίας στο κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού στις 20/7/2017”. Η συνέντευξη θα γίνει στη Χαλκίδα στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη δύναμη του εργατικού κέντρου υπάρχουν εργαζόμενοι σε αρκετές τουριστικές – επισιτιστικές επιχειρήσεις, με οξυμένα εργασιακά προβλήματα εδώ και χρόνια.

Κινητικότητα συνδικάτων για την απεργία της 20/7 σε Τουρισμό – ΕπισιτισμόΤο Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του: “Να βάλλουμε τα δυνατά μας για να βγει στο προσκήνιο η αλήθεια για το τουρισμό και την ανάπτυξη που τάχα ωφελεί τους εργαζόμενους. Να βγει στο προσκήνιο ότι πίσω από τα ρεκόρ αφίξεων και τζίρου, πίσω από τη χλιδή των υπερσύγχρονων ξενοδοχείων και κέτερινγκ, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε.

Κρύβεται η σύγχρονη σκλαβιά των συμβάσεων μιας μέρας και των δουλεμπορικών γραφείων, κρύβονται οι μισθοί των 500 και 400 ευρώ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.
Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι χωρίς εμάς δε δουλεύει κανένα ξενοδοχείο, κανένα κέτερινγκ, καμία επιχείρηση.
Θέλουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα όλων των κλάδων, τους μαζικούς φορείς των μικρών επαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς που συνθλίβονται καθημερινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους”.

Κινητικότητα συνδικάτων για την απεργία της 20/7 σε Τουρισμό – ΕπισιτισμόΑπό την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του για την απεργία: “Λέμε όχι στα κάτεργα των ξενοδοχείων και των επισιτιστικών μαγαζιών, στην ανασφάλιστη εργασία, στα σπαστά ωράρια. Ααιτούμε καλδική σύμβαση με αυξήσεις, υποχρεωτικότητα της σύμβασης για όλο τον κλάδο, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας των ανέργων.

Οι εργοδότες πανηγυρίζουν για τα τρελά κέρδη στον τουρισμό, η κυβέρνηση τους λέει: ιδού η ανάπτυξη που περιμένατε και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα κάτεργα των ξενοδοχείων με μισθούς στα όρια των 586 ευρώ με ατελείωτες απλήρωτες ώρες υπερωριών, με σπαστά ωράρια, χωρίς ρεπό. Στον επισιτισμό κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία με ατελείωτα ωράρια και με ένα ένσημο τον μήνα για τα μάτια του κόσμου με μισθούς φιλοδωρήματα.

Στο όνομα να μην πληγεί η οικονομία, κράτος και εργοδοσία θα εξαπολύσουν όλο το συρφετό στα ΜΜΕ. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό, κάτι που πλέον ξεφτίζει, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταματήσουν οι συνθήκες γαλέρας στον τουρισμό θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους κλάδους. Στην λάσπη των μεγαλοξενοδόχων και της κυβέρνησης, όπλο μας η αλληλεγγύη, νόμος το δίκιο μας”.

Σχετικές ειδήσεις:
24ωρη απεργία σε επισιτισμό – τουρισμό αποφάσισε η ΠΟΕΕΥΤΕ

Eπισιτισμός – τουρισμός: Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ζήτησε η ΠΟΕΕΥΤΕ

Νέες απολύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης – Παρέμβαση του Υπ. Εργασίας ζήτησε η ΠΟΕΕΥΤΕ

ΓΣΕΕ & EKA για τις απολύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης

«Koλοβοί» έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας λόγω έλλειψης καυσίμων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος