Κ. Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Αρμενίων: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα

«Ημέρα μνήμης, σήμερα, των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που αμαύρωσε την αυγή του 20ου αιώνα. Παντοτινό δίδαγμα απόρριψης του μίσους, του ρατσισμού και της τυφλής βίας. Γιατί «η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του», έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σε μήνυμά του για την Γενοκτονία των Αρμενίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τονίζει πως «έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν».

«Στις 24/4 τιμάμε την ημέρα της Αρμενικής Γενοκτονίας, που η χώρα μας έχει αναγνωρίσει από το 1996. Φέτος η πρωτόγνωρη συγκυρία στην οποία ζούμε δεν επιτρέπει τη διοργάνωση των καθιερωμένων εκδηλώσεων τιμής αλλά δε λησμονούμε τη μέρα αυτή» αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο κ. Δένδιας, το οποίο ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περαιτέρω σημειώνει ότι η σκέψη μας είναι και φέτος κοντά στους Αρμένιους της πατρίδας μας αλλά και στους προγόνους τους και στους Αρμένιους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει επίσης τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας που διέπουν τους δύο λαούς και εκφράζει την αλληλεγγύη απέναντι στην αρμενική κοινότητα της Ελλάδος που τόσα έχει προσφέρει στην ιστορία της πατρίδας μας, όπως επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Εκδηλώσεις στην Αρμενία για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος