Ιρακινός – ISIS: Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (video)

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αφορά ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, άσκησε ο Εισαγγελέας στον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στον ISIS.

Ο Ιρακινός για τον οποίο υπήρξε πληροφόρηση από ξένες υπηρεσίες στις διωκτικές αρχές ότι είχε εμπλοκή με την ισλαμιστική οργάνωση, φαίνεται πως ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο 34χρονος,  όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο 34χρονος συνελήφθη χθες μετά από έφοδο στο σπίτι του της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η έρευνα είχε ξεκινήσει πριν από ένα μήνα, όταν Αστυνομία και ΕΥΠ αξιοποίησαν το βίντεο που τους υπέδειξαν ξένες μυστικές υπηρεσίες και στο οποίο φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από το 2014. Μάλιστα σε αυτό, φαίνεται να κρατά πολεμικό καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει διακριτικά τον τελευταίο μήνα, έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στο διαμέρισμά του και αναμένονται τα ευρήματα από το κινητό του, το οποίο βρίσκεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει το 2018 στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος