Η ημέρα της “Ελευθερίας” – Οι πρώτοι εμβολιασμοί – Η ΕΡΤ στα σημεία εμβολιασμού (live)

“Ωρα μηδέν” για την τελική μάχη κατά της πανδημίας στην ΕΕ, με την επίσημη έναρξη σήμερα του μαζικού εμβολιασμού, στη χώρα μας. Συμβολικά πρώτοι εμβολιάστηκαν στον “Ευαγγελισμό” μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.

Η ημέρα της “Ελευθερίας” – Οι πρώτοι εμβολιασμοί – Η ΕΡΤ στα σημεία εμβολιασμού (live)

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο εναντίον της Covid-19. Η κα Καμπισιούλη με χαμόγελο έκανε το πρώτο εμβόλιο στη χώρα μας, σε μια συμβολική κίνηση καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους. “Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους όταν τη ρώτησαν ποια είναι τα συναισθήματά της.

Μισή ώρα αργότερα ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εμβολιασμού, οι παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν, ενώ ο ίδιος ήταν ήρεμος καθόλη τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Τον κ. Γιοβανίδη συνόδευσε στο νοσοκομείο η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία δήλωσε ότι ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος που στήριξε την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού και πρόσθεσε: “Οι επιστήμονες έκαναν ότι μπορούσαν, είμαστε εδώ ενωμένοι, να δουλέψουμε για τη δημόσια υγεία. Ο κ. Μιχάλης με το που ρωτήσαμε για το εμβόλιο μας είπε εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος. Μετά τον εμβολιασμό είπε ότι δεν πόνεσε και τώρα γυρίζει στη δομή του. Η επιστημονική κοινότητα έκανε ότι μπορούσε για δώσει σε όλους εμάς ένα ασφαλές εμβόλιο”.

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μετέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λίγο πριν πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα μας. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σχεδίου “Ελευθερία”, καθώς -όπως είπε – “είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό. “Όλα θα πάνε καλά”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα εμβολιαστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσης στον “Ευαγγελισμό”, και μισή ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Θα ακολουθήσουν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών, έχει ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο “Αττικόν”

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο “Αττικόν”

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

15:30 Γραμματέας ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος