ΓΣΕΕ & AΔΕΔΥ στις εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα – Συνάντηση των διοργανωτών με Ν. Τόσκα (video)

Το αίτημα της άμεσης απόδωσης δικαιοσύνης εκφράζουν οι συνομοσπονδίες των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο κατ΄ομολογίαν δολοφόνος του παραμένει ελεύθερος.
Είναι απαράδεκτο, η δίκη που διεξάγεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα, με την αποθράσυνση των νεοναζί να συνεχίζεται και να αυξάνονται τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων.

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αγώνα και μνήμης που πραγματοποιούνται το Σάββατο 16 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, σε Αθήνα και Κερατσίνι και απαιτεί εδώ και τώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

H ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξή της στο “αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης στις 16 & 18 Σεπτέμβρη”, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία: “Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και ο ελληνικός λαός παρακολουθούν εδώ και χρόνια τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (Χ.Α.), που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της, ενώ είναι πάνδημο το αίτημα καταδίκης της Χ.Α. ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική που εκτείνεται από το Σάρλοτσβιλ, μέχρι και την Ευρώπη.

Είναι ανάγκη να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η αντίδραση και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, με την κινητοποίηση των εργαζομένων, ενάντια σε μια πολιτική που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο, ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

ΓΣΕΕ & AΔΕΔΥ στις εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα – Συνάντηση των διοργανωτών με Ν. Τόσκα (video)Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν σταθμό και να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό, που διεκδικεί:

– Την καταδίκη σε ισόβια της εγκληματικής ναζιστικής Χ.Α. στη δίκη που διεξάγεται.
-Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Χ.Α. στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
-Την ακύρωση των ρατσιστικών πολιτικών.
-Ανοιχτή κοινωνία, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
-Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
-Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών”.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών»: “Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και στην πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Μεσογείων.
Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ. στη συγκέντρωση στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.

Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου”.

Συνάντηση με Ν. Τόσκα

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Μετά τη συνάντηση ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, δήλωσε:

“Είναι αδιανόητη και προκλητική η ειδική προστασία των Γραφείων-ορμητηρίων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και η παρεμπόδιση των αντιφασιστικών διαδηλώσεων με αστυνομικούς φραγμούς που ουσιαστικά θέτουν ανεπίτρεπτες απαγορεύσεις και επί της ουσίας λειτουργούν υπέρ της νομιμοποίησης της φασιστικής δράσης Χρυσής Αυγής. Η αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη θα βαδίσει στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής διεκδικώντας να κλείσουν εδώ και τώρα και να μπουν φυλακή όλοι οι υπόδικοι νεοναζί. Τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής αποτελούν ορμητήριο επιθέσεων και κανένας δεν δικαιούται να τα προστατεύει.

Σήμερα στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε με την συμμετοχή των Κώστα Μανταίου, προέδρου του ΣΦΕΑ, Δημήτρη Ψαρά, συγγραφέα, Γαβριήλ Κασιμάτη, ΓΓ της ΠΟΣΠΕΡΤ και Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ο υπουργός Νίκος Τόσκας απέφυγε να δώσει άμεση απάντηση. Αφήνει ανοικτό λοιπόν να στείλει τα ΜΑΤ να φυλάνε τα γραφεία και να εμποδίσουν με φραγμό τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Η μαζική αντιφασιστική πορεία στα γραφεία των νεοναζί δολοφόνων στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα δώσει την απάντηση σε όσους επιχειρούν να δανειστούν την γλώσσα Τράμπ κατά των αντιφασιστών εξισώνοντας τους ως “άκρα” με τους νεοναζί.

Όλοι και όλες το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα στις 6μμ και στην πορεία στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.”

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Τόσκας είπε στην επιτροπή ότι θα τους απαντήσει έγκαιρα. Ωστόσο, διευκρίνησε πως η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν επεισόδια και όχι να αναγκαστεί να μετατραπεί στο τέλος σε «φρουρό» των γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις:

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΠΟΕΣΥ: Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Aντιφασιστικό συλλαλητήριo στις 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος