Aντιφασιστικό συλλαλητήριo στις 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα (video)

Η συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι οι βασικοί άξονες για το κάλεσμα κινήσεων, συλλογικοτήτων και συνδικάτων, στην πραγματοποίηση τριημέρου αντιφασιστικών δράσεων από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια σειρά από κινήσεις και συλλογικότητες ενώνονται και οργανώνουν ένα αντιφασιστικό τριήμερο από τις 16-18 Σεπτέμβρη με πορείες και διαδηλώσεις.  To Σάββατο 16 Σεπτέμβρη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Παράλληλα με το αντιφασιστικό κίνημα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, διοργάνωνεται και η Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 14 με 15 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Aντιφασιστικό συλλαλητήριo στις 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα (video)Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ανέφερε ότι: “Νομίζω ότι χρειάζεται να δούμε την μεγάλη κινητοποίηση από τα 4 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έναν μήνα από την δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ, ως ένα μεγάλο σταθμό του αντιφασιστικού κινήματος, για να τσακίσουμε τους Ναζί. Είναι ένα κάλεσμα που το απευθύνουμε μια σειρά από φορείς. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ενωθεί όλες οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις με απόφαση που πήραν μέσα στο καλοκαίρι άρα μιλάμε για ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο”.

Aντιφασιστικό συλλαλητήριo στις 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα (video)Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Γαβρήλος Κασιμάτης, Γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ: “Προετοιμάζουμε ένα δυναμικό συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα εργατικά συνδικάτα στις 16 του Σεπτέμβρη για να τιμήσουμε την επέτειο από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα και για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος