Γιορτή του πάρκου «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη

Eίναι από τις περιπτώσεις που οι ελεύθεροι χώροι, μετά από αγώνες των κατοίκων, κερδήθηκαν προς όφελός τους και έχουν κάθε λόγο να το γιορτάζουν.

Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός για τη γιορτή στις 23/6 να μην λειτούργησε λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά το Σάββατο 30 Ιουνίου, η γιορτή θα γίνει και δείχνει ότι θα είναι πετυχημένη.

Γιορτή του πάρκου «Βασίλης Αυλωνίτης» στη ΡιζούποληΣτη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι : “Ο Σύλλογος «Πολίτες της Ριζούπολης» διοργανώνει και φέτος ανοιχτό γλέντι στο πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης», πρώην εργοστάσιο Θερμίδα, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018. Καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την παράδοση του πάρκου στους πολίτες, το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους να διασκεδάσουμε με τραγούδι, χορό και μεζέδες, αλλά και να θυμηθούμε τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων της Ριζούπολης για να δημιουργηθεί το πάρκο.

Η ιστορία μετατροπής ενός άκρως ρυπογόνου εργοστασίου σε πράσινη όαση, σε μία εργατική συνοικία της Αθήνας, βρίσκεται στην καρδιά του μηνύματος που θέλουν να μεταδώσουν οι διοργανωτές. Θέλουν να μας υπενθυμίσουν πόσο αποτελεσματική είναι η παρέμβαση των απλών ανθρώπων όταν μπορούν να δρουν ενωτικά, συντονισμένα και με αποφασιστικότητα.

Γιορτή του πάρκου «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη
στη θέση των χαλασμάτων μία νέα πλατεία

Το γλέντι θα ξεκινήσει από τις 8:30 το βραδάκι με λίγες κουβέντες από εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου, ανθρώπους που συνεισέφεραν στη δημιουργία του πάρκου, αλλά και καλεσμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συνεχιστεί με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε όλοι μία παρέα, να ζωντανέψουμε τη γειτονιά μας!”.

Φωτο: Νάσος Μπράτσος

Σχετική είδηση: Η ιστορία της «Θερμίδας» – Πώς οι κάτοικοι κέρδισαν το χώρο για πράσινο και αθλητισμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος