Γαβράς για γλυπτά Παρθενώνα: Νομίζω πολλοί Άγγλοι είναι πεπεισμένοι και λένε «γιατί να μην τα δώσουμε;»

«Νομίζω πολλοί Άγγλοι είναι πεπεισμένοι και λένε ‘γιατί να μην τα δώσουμε; Να πάνε στον τόπο τους’. Επιπλέον αφού είναι κλεμμένα, τα κλεμμένα ξαναγυρίζουν. Βλέπετε τι γίνετε σήμερα με τους πίνακες των Εβραίων που είχαν κλέψει οι Ναζί. Τα ξαναγυρίζουν. Είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να το προωθούμε εμείς οι Έλληνες», είπε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στην κεντρική εκδήλωση του βιβλίου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Κώστα Λασκαράτου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει φτάσει η ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης εκφράζει την άποψη ότι οι Έλληνες πρέπει ουσιαστικά και όχι μόνο με δηλώσεις να παρουσιάσουν το πρόβλημα στο πιο ψηλό επίπεδο, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θυμάμαι η Μελίνα Μερκούρη πήγαινε παντού. Και παντού όπου πήγαινε, και στις τηλεοράσεις και στα Πανεπιστήμια μιλούσε για τα αγάλματα. Και πολλοί άνθρωποι μάθανε. Γιατί ήταν κάποιος πολύ δυνατός. Δυνατός και επίσημος. Σήμερα κάποιος πρέπει να το κάνει. Και δεν ξέρω ποιος. Εκτός αν το κάνει αυτός που εκπροσωπεί τους Έλληνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ήταν κάτι πολύ σοβαρό αν ο ΠτΔ έκανε μερικές διαλέξεις στα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου, στην Αμερική, της Αγγλίας. Γιατί πρέπει να πείσουμε τους Άγγλους τελικά», τονίζει ο κ. Γαβράς.

https://www.facebook.com/100002621437184/videos/762720734763217/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος