Φωτίου: Προσπαθούμε να καταστήσουμε το κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης (audio)

Νέα προγράμματα απασχόλησης, Κέντρα Ενημέρωσης και νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εξήγγειλε, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» και στους δημοσιογράφους Ανδρέας Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, από τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για ειδικές κατηγορίες όπως νέους απόρους καθώς και με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Επίσης, ως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα τα τρέχοντα προγράμματα και να μειωθεί η γραφειοκρατία, θα λειτουργήσουν 250 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Επικράτεια όπου με το ΑΦΜ θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά καθώς οι υπηρεσίες θα είναι συνδεδεμένες με όλες τις δομές του κράτους.

Αναφορικά με τις ελλείψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι φέτος θα γίνουν δεκτά 100.000 παιδιά, οι Δήμοι ήδη κατέθεσαν τις ελλείψεις και τα προβλήματα και από το 2018 θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων Σταθμών ώστε κυρίως το 2019 να είναι έτοιμοι.

Καταλήγοντας η Θεανώ Φωτίου συμπλήρωσε ότι «μπορεί να μην έχουμε φιλικά media προς εμάς και να αντιμετωπίζουμε ένα αίσχος καθημερινής διαστρέβλωσης και υστερίας, αλλά αυτά που κάνουμε θα τα νιώσει ο λαός στην καθημερινότητά του».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση

Θ. Φωτίου: Αναμόρφωση του κράτους πρόνοιας ως το τέλος του 2018

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος