Εβδομάδα πληρωμών για επίδομα θέρμανσης, Επιστρεπτέα, συντάξεις και δώρο

Εβδομάδα πληρωμών για χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, και του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η καταβολή της πρώτης φάσης του επιδόματος θέρμανσης σε 700.000 δικαιούχους, για αγορές καυσίμου που έγιναν ως το τέλος του Δεκεμβρίου. Το επίδομα ορίστηκε από 80 ως 650 ευρώ και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 27 του μηνός αναμένεται η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέσω του 5ου κύκλου. Από τις 732.000 αιτήσεις , περίπου 400-500.000 είναι οι δικαιούχοι βάσει κριτηρίων.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τις αναστολές Δεκεμβρίου, επίσης αυτήν την εβδομάδα αναμένουν το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων.

Από τις 25- 28 Ιανουαρίου, ανάλογα με το ταμείο, θα καταβληθούν και οι συντάξεις Φεβρουαρίου.

Έως τις 31 Ιανουαρίου εργοδότες και εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο, ώστε να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος