Επτά οι τηλεοπτικές άδειες-Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία (video)

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση για απεριόριστες άδειες” και καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή “να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει”.

“Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των επτά αδειών, και αύριο προχωράμε στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σχετικά με τη σημερινή γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι το ΕΣΡ μιλά για επτά άδειες γενικού περιεχομένου αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, και πάντα με βάση τον νόμο 4339.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι σήμερα τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση και οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απεριόριστου φάσματος, ενώ απαντώντας για τις κατηγορίες που η ΝΔ προσάπτει στην κυβέρνηση για έλεγχο των ΜΜΕ και καθεστωτικές νοοτροπίες, δήλωσε ότι καθεστώς ανομίας και αεροπειρατείας είχαμε πριν, με κάποιους που χωρίς να έχουν πληρώσει το αντίτιμο είχαν καβαλήσει τις συχνότητες. Τώρα, υπογράμμισε ο ο υπουργός, πάμε σε ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με κανόνες που όλοι πρέπει να καταλάβουν.

Αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η δέσμευση για κανάλια υψηλής ευκρίνειας για όλους τους πολίτες πρέπει να προχωρήσει και βάση των τεχνολογικών εξελίξεων που είναι ραγδαίες.

Ο κ. Παππάς το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΕΣΡ, δήλωσε ότι είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.

Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός”.

ΝΔ: Έπεσε στο κενό το καθεστωτικό σχέδιο της κυβέρνησης

“Μετά τον ενταφιασμό του αντισυνταγματικού νόμου του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη κ. Παππά από το ΣτΕ, το Ε.Σ.Ρ. βάζει την ταφόπλακα στην μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνει η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και τη σχετική ανακοίνωση του κ. Παππά.
Η κα Ασημακοπούλου σημειώνει επίσης, ότι “είναι πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, “έχουν γνώση οι φύλακες…”.

“Ταφόπλακα” στην άποψη της ΝΔ η γνωμοδότηση του ΕΣΡ

“Η γνωμοδότηση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες βάζει «ταφόπλακα» στην άποψη της Νέας Δημοκρατίας και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών”, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Δ. για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.
“Στις 29 Μαρτίου 2016, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στη Βουλή: «Σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας».
Σήμερα, 6 Ιουλίου 2017, το ΕΣΡ -με τη γνωμοδότησή του- βάζει «ταφόπλακα» στην άποψη της ΝΔ και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών”, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν: “Περιμένουμε από την «ηχώ των καναλαρχών» να «καταδικάσει» την Ανεξάρτητη Αρχή, που «δεν θωρακίζει την ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας». Μακάρι, οι φύλακες της «αεροπειρατείας» να είχαν λίγη παραπάνω γνώση”.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος