Επίθεση σε ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο εφοριακοί-Προφυλακιστέος ο δράστης (video)

Σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση με τσεκούρι από έναν 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης χθες το μεσημέρι. Οι τρεις εφοριακοί μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 56χρονος εφοριακός, ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα και των δυο γυναικών, μια εξ αυτών μάλιστα έχει χάσει το ένα της μάτι. Ο δράστης οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα. Άγνωστα τα κίνητρά του.

Ειδικότερα, ο 56χρονος, ο οποίος φέρει βαρύτατα θλαστικά τραύματα σε κρανίο και κεφαλή δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση της 67χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί.

Η 47χρονη εφοριακός η οποία έχει πιο ελαφρά τραύματα σε πλάτη και σβέρκο, νοσηλεύεται σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής Μονάδας του “Παπανικολάου” και η κατάσταση της είναι σταθερή.

Ο τέταρτος τραυματίας είναι μία άλλη γυναίκα, η οποία υπέστη βαρύ διάστρεμμα στην προσπάθεια της να διαφύγει από τις σκάλες και μέσα στον πανικό της έχασε την ισορροπία της και έπεσε από αυτές.

Ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον υπ. Υγείας για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών, οι οποίοι νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στον χώρο εργασίας τους στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Προφυλακιστέος ο δράστης

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 45χρονος δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης εις βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης. Για περίπου 4 ώρες έμεινε ο 45χρονος στο δικαστικό Μέγαρο της Κοζάνης, όπου υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.

Εν τω μεταξύ κλειστή είναι σήμερα η ΔΟΥ Κοζάνης καθώς όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας είναι σοκαρισμένοι από την απρόκλητη επίθεση του 45χρονου. Χθες αποφασίστηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος μετέβη στην Κοζάνη, οι υπάλληλοι να έχουν ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους του Μαμάτσειου νοσοκομείου, να υπάρχει συχνή περιπολία της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ θα προχωρήσουν στην πρόσληψη ιδιωτικού σεκιούριτι.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Καρανδεινός, Μάκης Νασιάδης

Σχετικές ειδήσεις: Το τμήμα Εσόδων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης στόχευε ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι – Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση (video)

Κοζάνη: Προφυλακιστέος ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι την ΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος