Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στον ιερέα

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 37χρονο ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι εναντίον Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη την Τετάρτη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» δήλωσε ο κατηγορούμενος, εξερχόμενος της Εισαγγελίας.

Ο ιερέας προσήλθε στον εισαγγελέα χωρίς τα ράσα του, φορώντας πολιτικά ρούχα.

Νωρίτερα, ο 37χρονος υποβλήθηκε σε ψυχιατρικές εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο. Ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί σε μονάδα ψυχικής υγείας, επικαλούμενος ψυχιατρικά προβλήματα. Ο συνήγορός του δήλωσε ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Η μέριμνα της πολιτείας σε άτομα που είναι ψυχικά διαταραγμένα δεν υφίσταται. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι. Δεν είναι νομικό τέχνασμα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα από τη Βέροια.

«Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν και οποιαδήποτε ψυχιατρική γνωμάτευση υπάρχει σε πιστοποιητικά, αναλάβαμε την υπόθεση. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί θα παραιτηθούμε από την υπόθεση. Όλα δείχνουν ότι ήταν σε ψυχιατρική κατάσταση τέτοια που δεν αντιλαμβανόταν την πράξη που έκανε. Δεν ήθελε να βλάψει. Ήθελε να εκτονώσει την αδικία του. Το άρθρο 34,35 και 36 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ότι όταν δεν υπάρχει καταλογισμός στον δράστη είναι ελαττωμένη η ποινή του ή υπάρχει μερικός καταλογισμός» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Άλλο πράγμα η συγχώρεση και άλλο η δικαιοσύνη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη την Πέμπτη, για την πρωτοφανή επίθεση του υπό καθαίρεση ιερομονάχου, ο οποίος έβγαλε βιτριόλι από τα ράσα του και άρχισε να ραντίζει τους παρευρισκόμενους, κατά τη συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος