Ένας χρόνος ελληνικό #metoo: 37 καταγγελίες στον χώρο της Γυμναστικής αποκαλύπτει στην ΕΡΤ η Σοφία Μπεκατώρου

Ένας χρόνος από την ίδρυση του ελληνικού me too. Ένας χρόνος απ’ όταν η Σοφία Μπεκατώρου, «άνοιξε» τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες αλλά και άνδρες, για να μιλήσουν και να καταγγείλουν σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση που δέχτηκαν.

Επαγγελματίες αθλητές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό ή τον χώρο του θεάματος, «έσπασαν» την σιωπή τους.

Στον χώρο της γυμναστικής υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών και υπάρχουν και οι φερόμενοι δράστες που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, είτε στην ομοσπονδία, είτε σε σχολεία, είτε σε συλλόγους.

«Βλέπω μία λαμπαδηδρομία, δηλαδή μεταφέρουμε μία φλόγα, μια φλόγα αλληλεγγύης από το ένα θύμα στο άλλο, το ένα δίνει δύναμη στο άλλο και συνεχίζει γιατί πρέπει κάποια στιγμή η κουλτούρα μας να δημιουργεί αίσθημα ενοχής στον θύτη και όχι στο θύμα», δηλώνει στην ΕΡΤ η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας.

Μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, η Σοφία Μπεκατώρου, ανέπτυξε την πρωτοβουλία για την διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει την δική του εμπειρία έμφυλης βίας, ανώνυμα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος