Εκτός νόμου Κατσέλη δανειολήπτρια λόγω αναρτήσεων στο facebook (video)

Οι αναρτήσεις της στο facebook από τα ταξίδια και την άνετη ζωή στο Λονδίνο, “έκαψαν” την δανειολήπτρια που έχασε την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, μόλις η Τράπεζα αντιλήφθηκε την βελτιωμένη οικονομική της κατάσταση.

«Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν γιατί οι τράπεζες παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το f/b και το Instagram. Αυτό αμφισβητείται όσον αφορά την νομιμότητά του από τον νομικό κόσμο» τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Νικολόπουλος.

Το πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά περιστατικό, φέρνει στο φως η ιστοσελίδα lawspot.gr. Η ιστορία ξεκινά το 2012. Τότε η δανειολήπτρια εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε εφημερίδα και ελάμβανε για ένα χρόνο επίδομα ανεργίας. Μετά τη λήξη του, εμφανίζεται να μην έχει κανένα εισόδημα ενώ τα εισοδήματα του συζύγου της δεν ξεπερνούσαν τα 660 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικηγόροι της τράπεζας από την οποία η γυναίκα είχε λάβει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο οφειλής 76.000 ευρώ, προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, που την έδειχναν να ζει μια άνετη ζωή με το σύζυγο της και να εργάζονται στο Λονδίνο, εδώ και μία τετραετία.

Προσέφυγαν στα δικαστήρια και το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κρίνοντας ότι η αιτούσα προχώρησε σε «ανειλικρινή δήλωση» σχετικά με την οικονομική της κατάστασης, καθώς αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματός της.

«Εάν έχει επιλέξει το προφίλ του να είναι δημόσιο τότε οι αναρτήσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο αφού ουσιαστικά η ερμηνεία που δίνουν τα δικαστήρια είναι ότι παραιτείται της προστασίας της ιδιωτικότητάς του», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης .

Η δανειολήπτρια που πλέον μπήκε σε μπελάδες, θα πρέπει τώρα είτε να ξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που χρωστάει, είτε να επιδιώξει ρύθμιση του χρέους απευθείας με την Τράπεζα.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος