Εκδήλωση για προστασία και ανάδειξη του Υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διάσωση του Υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη στα Ψαχνά, με εκδήλωση την Παρασκευή 9/3 στις 7.30 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Ψαχνών.

Εκεί η ομάδα πολιτών για τη διάσωση του Υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη θα διοργανώσει δημόσια συζήτηση με θέμα «Προστασία και ανάδειξη του Κολοβρέχτη».

Ομιλητές θα είναι οι:
Χρήστος Μαντζάνας, προϊστοριολόγος, αναπληρωτής Έφορος Αρχαιοτήτων στην αρχαία Ολυμπία
Λευτέρης Σταύρακας, ορνιθολόγος-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Αποστόλης Σέληνας, ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη

Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικό υλικό για την οικολογική και κοινωνική αξία του Κολοβρέχτη, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για την προστασία και ανάδειξη του Υγροβιότοπου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουνε καταγραφεί τουλάχιστον 193 είδη πουλιών. Πολλά από αυτά τα είδη που φιλοξενεί ο βάλτος απειλούνται με εξαφάνιση είτε από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο είτε παγκοσμίως. Συνολικά έχουν παρατηρηθεί 56 είδη απειλούμενα με εξαφάνιση σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως(ερωδιοί, χαλκόκοτες, γλαρόνια, πρασινοκέφαλες πάπιες, γερακίνες, ασημόγλαροι και καστανοκέφαλοι γλάροι, καλημάνες κ.α).

Επίσης προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτρέπει μέχρι σήμερα, να εκδηλώνονται δραστηριότητες λεηλασίας, καταπατήσεων και ανεξέλεγκτης ρύπανσης.

Εκδήλωση για προστασία και ανάδειξη του Υγροβιότοπου του ΚολοβρέχτηΣτόχος των διοργανωτών, είναι “μέσα από ένα δημόσιο πρόγραμμα διαχείρισης, να εξελιχτεί σε έναν τόπο που θα συνδυάζεται με ήπιες δραστηριότητες που δεν θα καταστρέφουν την φύση, όπως οι οικολογικές καλλιέργειες (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία), η παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας, δραστηριότητες οικοτουρισμού όπως η αναψυχή, η πεζοπορία, η ποδηλασία, οι επισκέψεις σχολείων, οι ιστορικοί περίπατοι – στον Κολοβρέχτη βρίσκεται η προϊστορική τοποθεσία «Βάρκα» και δίπλα του το παλαιολιθικό «Βολέρι».

Σχετικές ειδήσεις:

Καθαρισμός του Υγροβιότοπου «Κολοβρέχτη» από την Aegean Rebreath

Μέτωπο φορέων στην Εύβοια για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη

Συζητήσεις για Κολοβρέχτη και ανεμογεννήτριες στην Οικογιορτή Εύβοιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος