Δυστύχημα Τ. Μονογυιού: Πού βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο – Ποια ερωτήματα μένουν αναπάντητα

Φως στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βούλα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός και να τραυματιστεί η σύζυγός του προσπαθεί να ρίξει η αστυνομία. Φίλος του θύματος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 43χρονος δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 80 χιλιόμετρα. Νέο οπτικό υλικό αναζητούν οι αστυνομικοί και μαρτυρίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ σημαντική θα είναι και η συμβολή του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα του δημοσίου που θα διερευνήσει τα αίτια. Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία της συζύγου που επέβαινε στο όχημα. Αναμένεται να δώσει κατάθεση τις επόμενες μέρες. Αναζητούνται απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως γιατί το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και στην συνέχεια χτύπησε σε πινακίδα σε δέντρο και πήρε αμέσως φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη έρευνα κοντά στο σημείο του δυστυχήματος φέρεται να μην προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου ή πεζού.

Για την ώρα όλα είναι ανοιχτά συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων και καταθέσεων ενώ θα οριστεί πραγματογνώμονας του δημοσίου που θα διερευνήσει τα αίτια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές , φίλος του θύματος, φέρεται να είπε ότι ο 43χρονος δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 80 χιλιόμετρα, αφού εκείνη την ώρα υπήρχαν πολλά οχήματα στο δρόμο. Ο ίδιος με την βοήθεια άλλου ατόμου προσπάθησαν να βοηθήσουν και έβγαλαν έξω από το όχημα τον οδηγό και ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει το πολυτελές αυτοκίνητο λίγα μέτρα πριν το σημείο του δυστυχήματος.

«Από τη στροφή μέχρι το σημείο αυτό δεν είδαμε ίχνη πλαγίας ολίσθησης ή ίχνη τροχοπέδησης» επισημαίνει ο Παναγιώτης Μαδιάς, πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο 43χρονος είχε παραλάβει το πολυτελές αυτοκίνητο λίγη ώρα πριν από το τροχαίο. Μαζί του ήταν η σύζυγος του, ενώ ακολουθούσαν φίλοι του.

«Δεν ήταν αφεντικό μας, ήταν ο άνθρωπός μας, δεν έχω λόγια για αυτόν μας φρόντιζε όλα τα χρόνια» λέει υπάλληλος του 43χρονου επιχειρηματία

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Το αυτοκίνητο ανέβηκε στο διάζωμα, χτύπησε σε πινακίδα, στη συνέχεια σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο 43χρονος έφερε πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και το κεφάλι.

Η σύζυγός του φέρει πολλαπλά κατάγματα και θα χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία για την αποκατάσταση της υγείας της.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος