Δικάζονται την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου επειδή εμπόδισαν “αιμοδοσία μόνο για Έλληνες” – Κινητοποίηση αλληλεγγύης φορέων στη Σάμο

Πανσαμιακή 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 έχει προκηρύξει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και καλεί σε κινητοποίηση στις 10:30 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Σάμου, για αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Σάμου.

Όπως αναφέρει το ΕΚΣ οι συνδικαλιστές  “δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στη φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης εθελοντική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013, η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα και στην Σάμο.

Στο κάλεσμα του ΕΚΣ για αλληλεγγύη στους συναδέλφους ανταποκρίθηκαν δεκάδες σωματεία και φορείς από το Νομό Σάμου και όλη την Ελλάδα, είτε με δικές τους ανακοινώσεις είτε συνυπογράφοντας το ψήφισμα του ΕΚΣ, καθώς και συνδικαλιστές από νοσοκομεία της χώρας. Η Διοίκηση του ΕΚΣ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους και θα παραδώσει τα ψηφίσματα που έχει λάβει, στο Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών  για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Να αθωωθούν. Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη”.
Ο αναλυτικός κατάλογος της αλληλεγγύης είναι ο ακόλουθος:
Από το Π.Α.ΜΕ.: Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ, Γραμματεία Ικαρίας-Φούρνων του ΠΑΜΕ, Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Από το νομό Σάμου: Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νήσου Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας, Ένωση Τεχνιτών ΔΕΗ-ΚΗΕ Σάμου και Ικαρίας, Σύνδεσμος Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Σάμου, Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, Σύλλογος Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας, Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, ΕΛΜΕ Σάμου, ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος», Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Ν.Σάμου, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ), Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών (μέλος ΟΓΕ),  Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ), Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σάμου, Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Μ.Π.Ε.Σ.) της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φοιτητικός Σύλλογος Στατιστικών Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (Σ.Α.Χ.Μ) της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σύλλογος Καταφυγίου Ικαρίας, Αθλητικός Όμιλος Μεσσαριάς, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ικαρίας

Από την υπόλοιπη Ελλάδα: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας,Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας, Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο,Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας,Σύλλογος Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (Πα.Γ.Ν.Η), Σωματείο ΕΒΓΑ, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας», Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου,Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Νομού Αττικής, Σωματείο Λιμενεργατών Λήμνου, Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Λήμνου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, Πανελλήνια ένωση Ναυτών του Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής», Παλλημνιακή Επιτροπή της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπέιρωσης (ΠΑΣΥ).

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των συνδικαλιστών της Σάμου

Η ΓΣΕΕ με ψήφισμά της δηλώνει ότι “στέκεται στο πλευρό των συνδικαλιστών της Σάμου, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη 15 Οκτώβρη με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν φασιστική και ρατσιστική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο νησί.
Η Συνομοσπονδία θεωρεί αδιανόητο να οδηγείται κάποιος στη δικαιοσύνη επειδή έπραξε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην αιμοδοσία που είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη.
Είμαστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντησή της σε όλους εκείνους που συνδέουν το δικαίωμα στη ζωή με ρατσιστικές συμπεριφορές, αθωώνοντας τους συναδέλφους”.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2015, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος  Σάμου και από εξουσιοδότηση του Γ.Σ., αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00πμ μέχρι τη λήξη τουωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Ν. Σάμου, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα Δικαστήρια της Σάμου που θα δικάζονται τρία συνδικαλιστικά στελέχη του Νοσοκομείου Σάμου”.

Σχετικές ειδήσεις:

Σάμος: Διώκονται γιατί απέτρεψαν αιμοδοσία «Μόνο για Έλληνες»
Σάμος: Παραπέμπονται συνδικαλιστές του νοσοκομείου για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Συνεχής η συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές στη Σάμο που εμπόδισαν «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Στις 15 Οκτώβρη η δίκη των συνδικαλιστών που εμπόδισαν «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής στη Σάμο
Δικάζονται συνδικαλιστές στη Σάμο, επειδή κινητοποιήθηκαν ενάντια σε «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος