Χαρδαλιάς: 118 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο — Σχεδόν ταυτόχρονα 7 στην Ηλεία εκ των οποίων 4 στην Αρχ. Ολυμπία

“Το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Πρόσθεσε ότι τις μεσημεριανές ώρες εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με ώρες έναρξης: 08:03, 08:24 11:39, 12:55, 13:03, 14:42 και 16:29.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, και αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα με πολύ υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση – παράκληση να αποφεύγουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς ιδίως κατά τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δεχθήκαμε βοήθεια από την Κύπρο και την Σουηδία, ενώ την Τετάρτη ο δήμος Αχαρνών της ΠΕ Ανατολικής Αττικής κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος