Από επιπλοκές της γρίπης τύπου Β ο θάνατος του Σ. Σκλαβενίτη-Το ιατρικό ανακοινωθέν (video)

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία» για τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, βασικού μετόχου  -μαζί με τα δύο αδέλφια του- της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Μεγάλη Τετάρτη στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του «Υγεία» στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ο αδόκητος χαμός του, αφήνει τον επιχειρηματικό κόσμο φτωχότερο», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.
«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.
Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του & όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω  του δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας επίσης εξέφρασαν βαθύτατη οδύνη για τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε την απώλειά του δυσαναπλήρωτη, που σκορπίζει θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Ρεπορτάζ-Βίντεο Χ. Παπασταύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος