Ανυποχώρητα παρουσιάζονται τώρα τα κρούσματα-Bαρύ το φορτίο στη Β. Ελλάδα

Σε σταθερά τετραψήφια νούμερα παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ και ο αριθμός των θανάτων είναι και πάλι, πολύ αυξημένος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ μέσα σε μόλις 24 ώρες είχαμε 111 θανάτους, 596 διασωληνωμένους, 2.199 κρούσματα.

Η Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής του “ΣΩΤΗΡΙΑ” Μίνα Γκάγκα είπε στην ΕΡΤ πως πρέπει να κρατηθεί το lockdown όσο το δυνατόν πιο αυστηρά και πως τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι στην Αθήνα. Η εικόνα των νοσοκομείων έχει αλλάξει, οι υγειονομικοί έχουν μεγάλο βάρος είπε η πνευμονολόγος. Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς καμία κενή ΜΕΘ ξεκίνησε εφημερία το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση με τον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης είχε ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τον ενημερώνουν για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, και του ζητούν ενίσχυση με προσλήψεις γιατρών, αλλά και περισσότερα τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων. Ο υφυπουργός μεταβαίνει στο Βόλο όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των υγειονομικών Αρχών.

Οι ειδικοί αποδίδουν την καθυστέρηση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, στο γεγονός ότι η εκκίνηση του lockdown  έγινε παράλληλα  με μεγάλη διασπορά. Παρά το γεγονός, ότι υπάρχει αισθητή μείωση, αυτό εκτιμούν ότι κοστίζει σε εβδομάδες, μέχρι να εμφανιστούν θετικότερα δεδομένα. Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης μίλησε στην ΕΡΤ εξηγώντας το φαινόμενο αλλά και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Με το υιικό φορτίο να παραμένει υψηλό σε πολλές περιοχές της χώρας, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ο μόνος τρόπος αναχαίτισης του ιού, είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση μέσα στην βδομάδα της Επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα ποιοτικά δεδομένα.

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 29 σμηνίτες στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν στην τελευταία Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών στις 17 Νοεμβρίου. Ορισμένοι από αυτούς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα , κάποιοι άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Και οι 29 έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους σε θαλάμους και δεν χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα rapid test σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Μετά την εύρεση τριών θετικών τεστ σε Ρομά, μονάδα επισκέφτηκε τον οικισμό του στο Κηπάκι, όπου από τα 179 δείγματα, 39 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ στην Κομοτηνή και στην Καβάλα θα βρεθούν σήμερα ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) ‘Αγγελος Μπίνης και η προϊσταμένη της Π.Υ. της ΕΑΔ στις Σέρρες Σωτηρία Παπαδοπούλου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με τις τοπικές αρχές για τη βελτίωση του συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του SARS-CoV-2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος