Αντιδράσεις συνδικάτων στη νέα συμφωνία με συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Σύνταγμα

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απευθύνουν συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές, για την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Η ΑΔΕΔΥ

Η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της, ότι: “Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, ώρα 8:00μμ στην Πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.
Την Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων
Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.
Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό”.

ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ.

Eπίσης τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η ΠΟΕΔΗΝ (δείτε ΕΔΩ την απόφασή της), προσθέτωντας πως: “Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν”.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη, ΜΕΤΑ, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “Καλούμε τους εργαζόμενους να μην απογοητευτούν και να μπουν δυναμικά στη μάχη για την ακύρωση στην πράξη των νέων μνημονιακών μέτρων.

Καλούμε τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και του λαού ενάντια στο νέο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν”.

 Η ΓΣΕΕ

Αντιδράσεις συνδικάτων στη νέα συμφωνία με συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο ΣύνταγμαΜε κάλεσμα για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη, αντιδρά η ΓΣΕΕ, που επισημαίνει: “Βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε ένα νέο 3ο σκληρό µνηµόνιο, µε επαχθείς όρους που δίνουν ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονοµία, καταργώντας κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, ακόμα και σε εργαζόμενες γυναίκες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ η ύφεση, η οποία θα προκληθεί θα προσθέσει στο μακρύ κατάλογο της ντροπής χιλιάδες νέους ανέργους. 

Για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των µισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική και πολιτική ελίτ, η οποία έµαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δηµοσίων πόρων παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη.
Με το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο, ουσιαστικά καταργείται η παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επιβάλλεται αποκλεισμός σύναψης νέων, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και κάθε διαπραγμάτευση και κατάρτισή τους είναι πλέον αδύνατη”.
Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, ΕΔΩ.

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Αυγούστου στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα και αναφέρει ότι: “Η ελπίδα, η προοπτική δεν είναι στην απογοήτευση, στο συμβιβασμό, στην υποταγή, στις νέες αυταπάτες. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς. Είναι στον αγώνα, στην οργάνωση σε κάθε κλάδο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε εργατογειτονιά. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Είναι στην διεκδίκηση, ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει  χωρίς την Ε.Ε. και τα μονοπώλια”.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ.

Kάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχολιάζοντας πως: “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, όλον τον κόσμο που ψήφισε και τίμησε το ΟΧΙ να δώσουν την μάχη μέσα στους αγώνες για να επιβάλλουν την ανατροπή της συμφωνίας, την άμεση βελτίωση της ζωής, το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου χωρίς χρέος και μνημόνια ευρώ και ΕΕ”.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΕΔΩ.

Συγκέντρωση στη Λάρισα

Το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με τους εταίρους.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος τους ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές το τρίτο μνημόνιο είναι «όλεθρος για το λαό». Είναι, ανέφερε, ένα βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανέφερε δε ότι η σημερινή ήταν μία «προειδοποιητική» εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα έχει δυναμική συνέχεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος