Αναστασόπουλος: “Ολοκληρώνεται το παζλ της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών” (audio)

Με την εκκίνηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και τη νέα νομοθεσία για την εξωδικαστική ρύθμιση των επιχειρήσεων ολοκληρώνεται το παζλ της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της υπερχρέωσης σημειώνει ο κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος ειδικός νομικός σύμβουλος για θέματα ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο κ. Αναστασόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό που εξακολουθεί να ανησυχεί τη νομική κοινότητα αλλά και τους φορείς της αγοράς είναι ότι δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση που να προστατεύει τους ανέργους οφειλέτες.

«Παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια συνηθίζουν να εκδίδουν πιο ευνοϊκές αποφάσεις για αυτές τις περιπτώσεις, παγώνοντας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την οφειλή, το πρόβλημα επανεμφανίζεται σε βάθος χρόνου. Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να περιμένουμε πως θα λειτουργήσει ο εξωδικαστικός για τις επιχειρήσεις, οι υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, όπως επίσης και το κάλεσμα των τραπεζών που συνεχώς πληθαίνει, προς ιδιώτες για ρύθμιση οφειλών» επεσήμανε ο κ. Αναστασόπουλος

«Θα πρέπει πλέον οι δανειολήπτες να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες και να ανταποκρίνονται στις προτάσεις των τραπεζών τους, αρκεί να αποτελούν οριστική λύση και όχι μεταβατική. Επίσης θα πρέπει να αναζητούν τον καλύτερο νόμο που ταιριάζει στην περίπτωση τους και να αξιοποιούν με κάθε δυνατό τρόπο την ακίνητη περιουσία» συστήνει ο κ. Αναστασόπουλος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος