Αλέξης Κούγιας: Θα αναλάμβανα την υπεράσπιση της 33χρονης, εάν μου το είχε ζητήσει εξαρχής

“Εάν η ίδια μου το ζητούσε εξαρχής θα αναλάμβανα την υπεράσπιση της. Σε αυτή τη φάση και αφότου έχουν αποχωρίσει από τη νομική της εκπροσώπηση τρείς δικηγόροι δεν επιθυμώ να το κάνω” ήταν η θέση του Αλέξη Κούγια, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης για το θάνατο της 9χρονης κόρης της και ενώ βρισκόταν στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως σχολίασε, δεν το θεωρεί σωστό και θεμιτό ένα δικηγόρος, που εξαρχής μιλά με την εντολέα του, στη συνέχεια να την αφήνει και να αποχωρεί από την υπεράσπισή της.

Η απολογία της 33χρονης έχει καθοριστεί για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4), στην 18η ανακρίτρια. Έως τότε μπορεί η οικογένειά της να έχει βρει και ορίσει έναν δικηγόρο.

Σε άλλη περίπτωση στο γραφείο της ανακρίτριας τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος, ο οποίο θα αναζητηθεί από τη λίστα του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας.

Πλέον σύμφωνα με τις τροποποιημένες διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας ένας κατηγορούμενος μπορεί να απολογηθεί ακόμη  και μόνος του.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος