Αχαΐα: Στο 93% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Αυξάνονται οι νοσηλείες βρεφών και παιδιών

Την ώρα που η Αχαΐα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», λόγω των 178 νέων κρουσμάτων που ανακοινωθήκαν αλλά και της πίεσης που δέχεται το υγειονομικό σύστημα με τις ΜΕΘ να έχουν πληρότητα στο 93%, αυξάνονται τα περιστατικά βρεφών και παιδιών που μεταφέρονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία αναφοράς.

Χθες βράδυ μεταφέρθηκε ένα αγοράκι  3,5 μηνών από τον Πύργο και ένα κοριτσάκι 11 μηνών από το Αγρίνιο. Και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο. Στη Μονάδα Εντατικής του ίδιου νοσοκομείου εξακολουθεί να βρίσκεται 6χρονο αγοράκι (από το Αγρίνιο) του οποίου η κατάσταση είναι σταθερά βελτιωμένη. Το παιδί που είχε νοσήσει από κορονοϊό αντιμετωπίζει πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο και έχει πρόβλημα στην καρδιά και στους νεφρούς. Υποστηρίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων έκλεισε το κυλικείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, λόγω διασποράς του κορονοϊού. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο προσωπικό. Η είδηση πάντως έχει αναστατώσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και συνοδούς ασθενών που το επισκέπτονταν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό -πάντως- αναμένεται να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Από αυτήν την εβδομάδα μέχρι και τις 12 Μαρτίου έχουν αναβληθεί όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα απογευματινά στο ΠΓΝΠ. Στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» πραγματοποιούνται  μόνο έκτακτες επεμβάσεις.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και η Πάτρα  που συνήθιζε να γιορτάζει από άκρη σε άκρη,  φέτος τίποτα δεν θυμίζει προηγούμενα χρόνια. Από το πρωί οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει συνεχείς περιπολίες για να μην στηθούν υπαίθριες ψησταριές, σε δημόσιους χώρους, όπως πλατείες και πάρκα, αλλά έξω από καταστήματα take away και ψησταριές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος