Πορεία στην μνήμη του Π. Φύσσα: 6 προσαγωγές κατά τα επεισόδια (video)

Array

Με ένταση ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς ενώ συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν, μικρή ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε  αντικείμενα κατάν των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση από τον κύριο όγκο της πορείας. Κάδος σκουπιδιών τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ από την πλευρά της αστυνομίας εκτοξεύτηκαν δύο τουλάχιστον  βομβίδες κρότου-λάμψης. Έγιναν 6 προσαγωγές και οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με κεντρικό σύνθημα « Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

Η αντιφασιστική του φωνή σίγησε πριν από 9 χρόνια, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, στην Αμφιάλη, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Γύρω του δεκάδες Χρυσαυγίτες από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας, σε ρόλο συνεργού. Ο 33χρονος ακτιβιστής ξεψύχησε στα χέρια της συντρόφου και των φίλων του.

Ο Φύσσας με τη δολοφονία του έγινε σύμβολο κατά του φασισμού και η μητέρα του Μάγδα, σύμβολο του αγώνα για δικαίωση, της γενναιότητας, της αλληλεγγύης.

Μαζί με τον Παναγιώτη Φύσσα και τον πατέρα του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου, έδωσαν την εκκίνηση των σημερινών εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου.

“Κάθε χρόνο σηκώνουμε τον Παύλο, τον παίρνουμε στην Πλάτη μας και το πάμε στην τελευταία του κατοικία. Δεν είναι θυσία, είναι στυγνή δολοφονία από φασίστες μέσα στο σπίτι του”,  είπε η μητέρα του.

Και ο πατέρας του ανέφερε ότι «κάθε χρόνο ο κόσμος πληθαίνει».

«Ο Παύλος ζει και θα ζει μέσα από όλους τους αγώνες», είπε η Νατάσα Μποφίλου, μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν το παρών στην Δραπετσώνα.

Ρεπορτάζ: ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη, Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος