Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Η δικηγόρος της οικογένειας στην ΕΡΤ (video)

Array

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 18/9 από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, το 2013. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, ενώ το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία στη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στα λιπάσματα.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 αλλά υπάρχουν αρκετές προσυγκεντρώσεις νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή. Η αντιφασιστική πορεία έχει τελικό προορισμό το μνημείο στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Λόγω της πορείας, κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό Κορυδαλλός από τις 3 μμ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα 

Στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, έχει απευθύνει η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στην ΕΡΤ

Στις 28/9 αναμένεται η νέα δίκη στο Εφετείο για την Χρυσή Αυγή και δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κα Ελευθερία Τομπατζόγλου μίλησε στην ΕΡΤ. 
Όπως είπε οι ποινές για κάποιους κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων και ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ δηλαδή οι βουλευτές έχουν εφεσιβληθεί από πλευράς εισαγγελέα, που σημαίνει ότι η απόφαση ελέγχεται και για το ύψος των ποινών.

«Δεν υπάρχει ο φόβος για συνολική αθώωση των κατηγορούμενων αλλά καθώς μιλάμε για μία κρίση από το μηδέν οφείλουμε ένα μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Θα παραθέσουμε τα στοιχεία από την αρχή, έχουμε πίστη ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό».

Μήνυμα Δένδια 

Μήνυμα για τα εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε ως υπουργός δημόσιας τάξης.

«”Ούτε η Πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή”: Οι δηλώσεις μου (18/9/13) ως υπουργού δημόσιας τάξης- προστασίας του πολίτη για τη δολοφονία Π. Φύσσα», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», αναφέρθηκε αρχικά στην σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Τιμώ προσωπικά την μνήμη του. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή», οδήγησε στην δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του αδικοχαμένου μουσικού στο Κερατσίνι.

Η ανακοίνωση:

9 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα –

Μνήμη σημαίνει Αντίσταση

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου βαθμού εκδίκασης για την φασιστική εγκληματική οργάνωση, η ακροδεξιά παγκοσμίως προσπαθεί να βγει ξανά στο προσκήνιο με τον μανδύα της «υπεύθυνης» συντηρητικής και εθνικιστικής δεξιάς, πάντα ως στυλοβάτης του συστήματος, πάντα ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αγωνιζόμενων λαών και πάντα στο πλευρό της ολιγαρχίας δίχως σύνορα.

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, η Κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη, η Μητσοτάκης Α.Ε. του παρακράτους, της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού, επιδίδεται καθημερινά μαζί με τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα της (Γεωργιάδης, Πλεύρης, Βορίδης) σε όλες εκείνες τις πρακτικές που έθρεψαν και γιγάντωσαν το τέρας της Χρυσής Αυγής, θέτοντας την ακροδεξιά ατζέντα ως προμετωπίδα της προς άγρα ψηφοφόρων.

Με την βίαιη και ακραία φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας να συντελείται σε καθημερινή βάση υπέρ των συμφερόντων της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας και το κατασταλτικό κράτος Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου όταν δεν επαναπροωθεί παράνομα, ή δεν πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα, να επιτίθεται στην αγωνιζόμενη νεολαία, είναι επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε να βρεθούμε μαζικά στον δρόμο.

Γιατί Μνήμη, σημαίνει Αντίσταση.

Ως ΜέΡΑ25 λοιπόν, καλούμε όλες και όλους να βρεθούμε σήμερα στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (στην οδό Παύλου Φύσσα 60) για να συμμετάσχουμε στην μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση Μνήμης του Παύλου, γιατί ο Παύλος ζει μέσα από τους αγώνες μας για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένας Παύλος, κανένας Σαχζάτ, κανένας και καμία δολοφονημένος/η από όσους υπηρετούν το αυγό του φιδιού».

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Ελένη Μπουγά, ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος