Κατάθεση Στ. Παπασταύρου για Δημ. Παπαγγελόπουλο: Δολοφονία χαρακτήρων για πολιτικές σκοπιμότητες

Νέα στοιχεία αναμένεται να καταθέσει στον Άρειο Πάγο για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Novartis, πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος εξετάζεται ως μάρτυρας από το πρωί. Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μίλησε για λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε πριν από 6 χρόνια από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα με σκοπό την ποινική του καταδίκη και εξέφρασε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Προσερχόμενος στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο κ. Παπασταύρου δήλωσε:

«Πριν έξι χρόνια επιχειρήθηκε λυσσαλέα η ποινική μου καταδίκη με πολιτικές σκοπιμότητες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώστε η σκευωρία να καταπέσει. Κατέπεσε. Με σειρά δικαστικών αποφάσεων όπου με δικαίωσαν πλήρως. Αλλά σήμερα δε θα μιλήσω για εμένα.

Θα καταθέσω ως μάρτυρας στην ανάκριση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα αποκαλύψει τους οργανωμένους σκευωρούς και θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα να μη βρεθεί άλλος στη θέση μου, να μην υπάρξει ξανά υπόθεση Παπασταύρου, να σταματήσει η δολοφονία χαρακτήρων για πολιτικές σκοπιμότητες που είναι τόσο επιζήμια για τον τόπο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τού ασκήθηκαν, καθώς η Διακιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε βάρος του.

Η ανάκριση για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες κι έχουν καταθέσει περισσότεροι οι περισσότεροι μάρτυρες. Ο κατάλογος των μαρτύρων ολοκληρώνεται και σειρά παίρνουν οι κατηγορούμενοι.

ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος