Καταγγέλλουσα για Φιλιππίδη: Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο

Η πρώτη καταγγέλουσα που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ‘ εξακολούθηση το 2008 ολοκλήρωσε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από δικό της αίτημα, την κατάθεσή της, ενώ η συναισθηματική φόρτιση δεν επέτρεψε στην δεύτερη καταγγέλουσα να ολοκληρώσει την κατάθεση της. Ξεσπούσε συχνά σε λυγμούς γεγονός που οδηγούσε σε συχνές διακοπές την ακροαματική διαδικασία.

Η μαρτυρία της νεαρής γυναίκας ξεκίνησε με το πως γνώρισε τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό και πως κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. «Ένιωθα μια μαθήτρια και ότι είχα δάσκαλο ένα πετυχημένο σκηνοθέτη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως λέει της είχε υποσχεθεί έναν ρόλο στην παράσταση που σκηνοθετούσε αλλά και στην πετυχημένη σειρά όπου τότε πρωταγωνιστούσε.

Αναφερόμενη στην επίμαχη μέρα είπε: «Μου είχε αναφέρει για ένα ρόλο στη σειρά στην οποία έπαιζε. Είχα χαρεί παρά πολύ. Καταλάβαινα ότι η πολύ θετική αντιμετώπιση του ήταν επειδή πήγα συστημένη, αλλά και επειδή θεωρούσε ότι είμαι πολύ καλή ηθοποιός. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δώσει κείμενο της παράστασης. Εκείνη την ημέρα λοιπόν μου είπε έλα πιο νωρίς για να σου δώσω το κείμενο της παράστασης και του σεναρίου της σειράς. Ήταν αστείο να αμφισβητήσω ότι μπορεί ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός να με βάλει σε σειρά που πρωταγωνιστεί και σκίζει. Πήρα λοιπόν τη φίλη μου και της ακύρωσα για εκείνη τη στιγμή».

Λίγο πριν την τελευταία διακοπή της διαδικασίας και ενώ η κοπέλα φαινόταν έτοιμη να καταρρεύσει περιέγραψε την επίμαχη σκηνή της απόπειρας βιασμού που σύμφωνα με την ίδια υπέστη στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα, για την οποία με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω θα το φορέσω λίγο ακόμα γιατί κρυώνω. (…) Ύστερα από λίγο μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ και είπα ψέμματα ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Έκανα ότι μιλάω μαζί της και είπα ότι πρέπει να φύγω γιατί δήθεν κάτι της συνέβη. Μου λέει «καλά, καλά κάθισε λίγο να τελειώσουμε». Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης».

«Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήστε!». Δε σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του (…) Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθησω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».

Πριν την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας προκλήθηκε ένταση στην δικαστική αίθουσα μεταξύ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης όταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής αναφέρθηκε σε άλλες καταγγελίες εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για σεξουαλικά αδικήματα, στο κίνημα “me too” αλλά και στην διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η πλευρά της υπεράσπισης ξέσπασε λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν γίνεται σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας.

Η κατάθεση της καταγγέλλουσας θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος