Καρδίτσα – εικονικοί εμβολιασμοί: Στον εισαγγελέα 44 ύποπτα περιστατικά μέσα σε 2 μήνες (video)

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η πολύκροτη υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, με την έρευνα να επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης παρέδωσε σήμερα στην Αντεισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων, για τους εικονικούς εμβολιασμούς, ενώ αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των πλασματικά εμβολιασθέντων. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για 44 ύποπτα περιστατικά που αφορούν και πολίτες που διαμένουν και εκτός του νομού.

“Από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου εχουμε καταλήξει σε συνολικά 44 ύποπτα άτομα. Μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που ενοχοποιείται σε όλη αυτή τη διαδικασία. Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας και κανείς να μην διανοηθεί να το παραβιάσει γιατί η τιμωρία θα είναι παραδειγματική. Η ΕΔΕ συνεχίζεται με τις κλητεύσεις μαρτύρων, ώστε να δούμε ποιο εμπλέκονται” είπε ο κ. Σερέτης και ανέφερε πως δημιουργήθηκε μια εσφαλμένη εντύπωση ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί σε μια περιοχή των 6.000. Οπως εξήγησε έχουν γίνει 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί σε 3 γραμμές μόνο με pfizer, καθώς και κάτοικοι άλλων περιοχών που έβρισκαν ανοιχτά ραντεβού έρχονταν για εμβολιασμό στο εν λόγω κέντρο υγείας.

Είπε πως από την πρώτη στιγμή η υπάλληλος που ελέγχεται τέθηκε εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητά της. Η ίδια δεν έχει καταθέσει ακόμα αλλά σύμφωνα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων έχει παραδεχθεί τα όσα έχει κάνει. Η υπάλληλος εισήλθε στην εμβολιαστική διαδικασία από τον περασμένο Μάιο. «Η εντολή μας είναι απόλυτη διαφάνεια. Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και οι εμπλοκές», σημείωσε.

Πιστοποιητικά από όλη την Ελλάδα στο μικροσκόπιο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις Υγειονομικές Περιφέρειες για τον εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων περιπτώσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και πλαστών πιστοποιητικών νόσησης. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση για το εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα εκτός από την υπάλληλο του κέντρου, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έδρασε μόνη της, εάν έπαιρνε χρήματα ή εάν πρόκειται για κύκλωμα και κυρίως για πόσο χρονικό διάστημα γινόταν αυτό.

Η ίδια φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι ενεργούσε εκ μέρους συγγενών και γνωστών της.

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης κάνοντας λόγο για ειδικό νόμο για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είπε πως ο υπουργός Υγείας έδρασε πάραυτα. «Θα επιβληθούν, προφανώς, πειθαρχικές κυρώσεις και ανάλογες κυρώσεις από τη Δικαιοσύνη» είπε.

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά, το ένα από τα δυο εμβολιαστικά για όλο το νομό

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας εξήγησε πως γράφεται με ειρωνικό τρόπο, ότι το κέντρο υγείας Παλαμά, έχει 40.000 εμβολιασμούς, με 6.000 κατοίκους στην περιοχή, ωστόσο «το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο, γιατί είναι το ένα από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νομού, οπότε ο μισός πληθυσμός πέρασε από εκεί, για εμβολιασμό με Pfizer», διυεκρίνισε και συμπλήρωσε πως υπάρχει η δυνατότητα, με αλλαγή του Ταχυδρομικού Κωδικα, από γειτονικούς νομούς, κάποιοι να εξυπηρετούνται στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Ρεπορταζ Κ. Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος