Πρ. Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για τα πλαστά πιστοποιητικά από το ΚΥ Παλαμά στο Πρώτο (audio)

«Γράφεται με ειρωνικό τρόπο, ότι το κέντρο υγείας Παλαμά, έχει 40.000 εμβολιασμούς, με 6.000 κατοίκους στην περιοχή. Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο, γιατί είναι το ένα από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νομού, οπότε ο μισός πληθυσμός πέρασε από εκεί, για εμβολιασμό με Pfizer. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα, με αλλαγή του Τ.Κ. από γειτονικούς νομούς κάποιοι να έρθουν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, o πρόεδρος ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Δεν ξέρω ακριβώς το νούμερο των ατόμων, είναι 47 παραβάσεις του συστήματος των εμβολιασμών. Τουλάχιστον από την πλευρά των γιατρών επικοινώνησα άμεσα με όλους τους γιατρούς από την στιγμή που το έμαθα, 2-3 μάλιστα που έλειπαν σε κάποιο συνέδριο δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε άμεση διαλεύκανση. Άμεσα διετάχθη από το Υπουργείο η ΕΔΕ. Έχει βρεθεί μια υπάλληλος που έχει μπλεχτεί στην υπόθεση και το παραδέχτηκε. Άμεσα θα υπάρξουν στοιχεία που θα ερευνήσει και η 5η ΥΠΕ και ο εισαγγελέας αν χρειαστεί να παρέμβει», είπε ο κ. Σπάνιας.

Σχετικά με την διαδικασία, εξήγησε ότι έχει ως εξής, τσεκάρεται το όνομα του ατόμου που θέλει να εμβολιαστεί, μπαίνει στο σύστημα, τσεκάρει το ραντεβού, γίνεται ο εμβολιασμός, πιστοποιείται η διαδικασία και μετά τσεκάρεται στο τάμπλετ ότι έγινε ο εμβολιασμός. «Είναι μια διαδικασία δύσκολο να παραβιαστεί. Το πώς παραβιάστηκε εδώ, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει και στα καλύτερα συστήματα. θέλουμε εις βάθος διερεύνηση, για να δούμε πού πήγαν αυτά τα πιστοποιητικά. Νομίζω ο Δ/ντής το Κέντρου Υγείας συνεννοήθηκε με την 5η ΥΠΕ και ακυρώθηκαν τα πιστοποιητικά που έχουν βγει τουλάχιστον στους συγκεκριμένους ΑΜΚΑ. Υπάρχουν ορισμένες δικλείδες ασφαλείας, που δίνουν το δικαίωμα στο σύστημα να ελέγχει αυτή την διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος