Κυβερνητικές πηγές: Κανονικά η 2η δόση με Astrazeneca – Τι προβλέπεται για τους εφήβους

Δεν αφορά στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο η διακοπή της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Astrazeneca και για την Ελλάδα η δεύτερη δόση, έχει εξασφαλιστεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Κυβερνητικές πηγές την ίδια ώρα ξεκαθάριζαν ότι η υπόθεση δεν αφορά την ποιότητα του εμβολίου αλλά τη μήνυση που κατέθεσε η Κομισιόν για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων ως προς τις προμήθειες από την αγγλοσουηδική πλευρά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του δήλωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού για παιδιά από  12 -15 ετών, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης του εμβολίου της Pfizer, το οποίο κι έχει ήδη αδειοδοτηθεί για μαθητές 16 ετών και άνω.

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Εμβολιάσαμε καθολικά τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων», ενώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό είπε πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα τον εφαρμόσει και προανήγγειλε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος