Καλαμάτα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 47χρονου – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Array

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα. Ανακοίνωση για τη δολοφονία εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτήν αναφέρεται ότι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος  και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο πρώτος συνελήφθη, ενώ ο τελευταίος αναζητείται.

Διενεργώντας ταχύτατα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή ενός 22χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) ο οποίος ομολόγησε και η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ παράλληλα ταυτοποίησαν και καταζητούν έναν  38χρονο άνδρα επίσης Αλβανικής καταγωγής,  ο οποίος επέβαινε στο ΙΧ όχημα μαζί με τον 22χρονο και είναι αυτός που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 47χρονο.

Παράλληλα συνελήφθησαν και δυο Έλληνες 50 και 40χρονων αντίστοιχα, γιατί ενώ αρχικά προσήλθαν ως μάρτυρες και αρνήθηκαν ότι είχαν κάποια επαφή με τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία,  προέκυψε  όμως από βιντεοληπτικό υλικό ότι μετά την πράξη τους, τους παρείχαν ρούχα, κατάλυμα να μείνουν και διευκόλυναν τη διαφυγής τους. Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το μεσημέρι στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ενώ παράλληλα η αστυνομία συνεχίζει την αναζήτηση του 38χρονου που αποφεύγει τη σύλληψη.

Τέλος, όπως προέκυψε  από την προανάκριση, οι δυο φερόμενοι ως δράστες, είχαν ραντεβού το πρωί της Παρασκευής με το 47χρονο θύμα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας στο κέντρο της Καλαμάτας. Εκεί ο 38χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ μαζί με τον 22χρονο κατηγορούμενο, κατέβηκε από το όχημα και διαπληκτίστηκε με το θύμα που βρισκόταν στη μηχανή του. Αρχικά τον γρονθοκόπησε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με 9αρί πιστόλι μια φορά στο πόδι. Ο 47χρονος αρχικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, και λίγο αργότερα υπέκυψε λόγω του γεγονότος ότι είχε χάσει πολύ αίμα από το χτυπημένο του με σφαίρα πόδι. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψαν το όχημα τους στην περιοχή των Κιτριών του δήμου Δυτικής Μάνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος