Καιρός: Ο «Διομήδης» φεύγει, τα προβλήματα παραμένουν

Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άφησε στο πέρασμά του ο “Διομήδης”. Οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές είναι αντιμέτωποι με τις ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες τους, που θάφτηκαν κάτω από λασπόνερα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους των Φαρσάλων να μετρούν τις πληγές τους. Σπίτια γέμισαν λάσπη και νερό για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο και οι ιδιοκτήτες τους είδαν ξανά να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους. Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες μετατράπηκαν σε βάλτο, ενώ συνεργεία προσπαθούν να αποκατήσουν τις ζημιές.

Καιρός: Ο «Διομήδης» φεύγει, τα προβλήματα παραμένουν
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τοίχος κατέρρευσε και συνέθλιψε δύο αυτοκίνητα στην Ρόδο, τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε χώρο συνεργείου, στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Λίνδου. Η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στο νησί, είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί νερό στο κομμάτι βράχου που γειτνίαζε με το τοιχίο και αυτό να πέσει πάνω στα αυτοκίνητα. Ευτυχώς την στιγμή της κατάρρευσης δεν ήταν κοντά στο σημείο, εργαζόμενοι ή πελάτες του συνεργείου.

Στη Σκόπελο, θυελλώδεις άνεμοι έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, δέντρα ξεριζώθηκαν και δρόμοι υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε το χιόνι στην Σαμοθράκη. Ο αποχιονισμός είναι δύσκολος στα στενά σοκάκια της Χώρας και της παλιάς πόλης του νησιού. Το ύψος του χιονιού και ο παγετός δυσχαιρένουν τις μετακινήσεις των κατοίκων. Πολλοί δεν μπορούν καν να βγουν από τα σπίτια τους.

Καιρός: Ο «Διομήδης» φεύγει, τα προβλήματα παραμένουν
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

O “Διομήδης” φεύγει, και πέρα από τα προβλήματα, αφήνει τσουχτερό κρύο και δυνατούς ανέμους.

Την Παρασκευή ο καιρός πάντως θα είναι πολύ καλός, με λίγες βροχές μόνο στην Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Εξασθενημένοι βοριάδες που μόνο στο Ν. Αιγαίο θα φτάνουν ακόμα μέχρι το μεσημέρι τοπικά τα 8 μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας, έως 7-9 βαθμούς στα βόρεια, έως 10-13 στα υπόλοιπα, τις πρωινές και βραδινές ώρες όμως θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μητρούσιας, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Μάνια Γκούσιαρη, Ελένη Μπουγά

Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος