«Διομήδης»: Ζημιές σε περίπου 10.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στα Φάρσαλα

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την επαρχία Φαρσάλων με την κωδική ονομασία «Διομήδης», πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, μαζί με τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων, αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γούσια.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε πως οι πολύ μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε διάστημα μόλις μερικών ωρών, είχαν ως αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ζημιές – κατά την πρώτη εκτίμηση – σε περίπου 10.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων, κυρίως με σιτηρά και ψυχανθή.

Την αυτοψία πραγματοποίησαν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Δημήτρης Λιόντος και ο επόπτης του νομού Λάρισας κ. Γιώργος Σαμαράς. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, με καταγωγή από την πλημμυρόπληκτη Υπέρεια, κ. Νίκος Γκατζόγιας.

«Διομήδης»: Ζημιές σε περίπου 10.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στα Φάρσαλα

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο αντιδήμαρχος κ. Γούσιας δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η περιοχή των Φαρσάλων βρέθηκε στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και αφορούν περί τα 10.000 στρέμματα. Ως δήμος θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναγγελία ζημίας για να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής, εκτίμησης και αποζημίωσης. Οι καταστροφές γίνονται πλέον ο… κανόνας και όχι η εξαίρεση γι’ αυτό και ζητάμε από την πολιτεία να αναπροσαρμόσει τον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ στα τωρινά κλιματολογικά δεδομένα. Ως δήμος Φαρσάλων παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των πολιτών που έχουν υποστεί ζημιές με κάθε τρόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος