Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Στις σεισμόπληκτες περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο, βρέθηκε την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας τη θλίψη της για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σταμάτησε πρώτα στο χωριό Άγιες Παρασκιές του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, όπου την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας και ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάξιμος Σενετάκης.

Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. ΣακελλαροπούλουΣτη συνέχεια πέρασε από το χωριό Μελέσες για να καταλήξει στο Αρκαλοχώρι, όπου συνομίλησε με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, και κάτοικους της περιοχές. Επισκέφθηκε τους χώρους όπου στήνονται οι οικίσκοι, αλλά και εκεί όπου μαγειρεύεται το φαγητό και συγκεντρώνεται η βοήθεια που έρχεται απ’ όλη τη χώρα.

Ηράκλειο: Στις σεισμόπληκτες περιοχές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. ΣακελλαροπούλουΜιλώντας στους δημοσιογράφους η κα. Σακελλαροπούλου τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση μου σε όσους έχασαν σε μια στιγμή, τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Είδα με χαρά και συγκίνηση το πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους  εθελοντές και την κοινωνία των πολιτών, από την πρώτη στιγμή, βοήθησαν ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος, οι άνθρωποι να οργανωθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις πρώτες ανάγκες, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά.

Τα σχολεία ήδη λειτουργούν από την Δευτέρα, και τα ανοιχτά σχολεία είναι το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, το πιο θετικό μήνυμα.

Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν και είμαι βέβαιη ότι και με την στήριξη της πολιτείας, που είναι αναγκαία, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημίες, να γυρίσουν οι άνθρωποι στη ζωή τους στα σπίτια τους – στο χρόνο που θα χρειαστεί γι’ αυτό – και η όμορφη αυτή περιοχή θα ξανά βρει τους ρυθμούς της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος