Η ώρα της κάλπης: Χρηστικές πληροφορίες #eklogesERT (vid)

Έτοιμο για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών. Στα ψηφοδέλτια δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης, καθώς η εκλογή των βουλευτών γίνεται με βάση τη σειρά που έχει καθορίσει το κάθε κόμμα. Πάντως δεν θα θεωρούνται άκυρα τα ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης.

Οι εκλογείς προκειμένου να ψηφίσουν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Στην περίπτωση που κάποιος εκλογέας έχει χάσει την ταυτότητά του, οι δήμοι της χώρας και τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών αρχών θα λειτουργήσουν τόσο την παραμονή των εκλογών όσο και την ημέρα της ψηφοφορίας προκειμένου να εκδοθεί η νέα ταυτότητα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 213 13 61 500 ή μέσω της ιστοσελίδας www.ypes.gr

Οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους εφόσον έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος, με βάση την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αναμένεται λίγο μετά τις 9 το βράδυ, νωρίτερα από κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς δικαστικοί αντιπρόσωποι από οκτώ Περιφέρειες θα αποστείλουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά.

Σχολιάστε το άρθρο στο #eklogesERT

ΠΗΓΗ: Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος