Ηλεία: Σε ύφεση η φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Ηλεία προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Πτελέα, Καλλιθέα, Ράφτη και Ζαχοβούνι. Χθες εκκενώθηκε ο οικισμός Λιβαδάκι. Σε ύφεση είναι αυτήν ώρα η πυρκαγιά ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Τρία αεροσκάφη επιχειρούν από το πρωί για την κατάσβεση φωτιάς που καίει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιβαδάκι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται οικισμοί, αν και οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια τη νύχτα.

Ηλεία: Σε ύφεση η φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Όπως μεταδίδει ο Χ. Πλευριάς από το Λιβαδάκι, που κινδύνεψε από τις φλόγες χτες το βράδι, η φωτιά στο μεγαλύτερό της μέρος έχει αντιμετωπιστεί. Το βράδι έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων την κράτησαν μακριά από το χωριό.

Ηλεία: Σε ύφεση η φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Η φωτιά έκαψε δασική έκταση 1.000 στρεμμάτων και σιγοκαίει σε απομονωμένες εστίες, ενώ οι παρεμβάσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών το πρωί υπήρξαν καταλυτικές ώστε να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές σε ζωϊκό κεφάλαιο και οικίες.

Ηλεία: Σε ύφεση η φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Ωστόσο προβληματισμός επικρατεί στην Ηλεία, λόγω του μεγάλου αριθμού των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί ήδη, με την Πυροσβεστική να μιλά για ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και συλλήψεις ατόμων που προσπαθώντας να κάψουν κλαδιά, προκαλούν εστίες φωτιάς συχνά.

Ηλεία: Έσβησε η φωτιά στην περιοχή του Λαντζοΐου – Σύλληψη για εμπρησμό εξ αμελείας – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος