Ηλεία: Έσβησε η φωτιά στην περιοχή του Λαντζοΐου – Σύλληψη για εμπρησμό εξ αμελείας

Μάχη «σώμα με σώμα» έδωσαν για ακόμα μια φορά χθες οι πυροσβέστες της Ηλείας και όχι μόνο, αφού κλήθηκαν να κατασβήσουν ένα ακόμα μεγάλο μέτωπο αυτή τη φορά στην περιοχή του Λαντζοΐου, μιας κοινότητας που οι κάτοικοί της βλέπουν για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικά και να χάνει μεγάλο αριθμό εκτάσεων από καύση αγροτικών υπολειμμάτων.

Ειδικότερα, το μέτωπο ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές αρχές. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή βοήθησαν την πυρκαγιά να λάβει διαστάσεις και να κινηθεί προς τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου και την περιοχή του Αγ. Νικολάου.

Για το χθεσινό περιστατικό υπήρξε και σύλληψη ημεδαπού με τη διαδικασία του αυτοφώρου από ανθρώπους του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, οι οποίοι εξετάζοντας τον τόπο κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Ακολούθησε η παραπάνω διαδικασία και επιβολή προστίμου για φωτιά εξ αμελείας. Να σημειωθεί πως το συνολικό μέγεθος της καταστροφής από το συγκεκριμένο μέτωπο φτάνει τα 60 στρέμματα δασικής έκτασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος