Ηλεία και Μεσσηνία “χτύπησε” το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές

Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε Κορώνη, Αγ. Κυριακή Φιλιατρών και στην παραλία της Καρδαμύλης και Ζαχάρω προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα στη διάρκεια του χθεσινού δεύτερου κύματος κακοκαιρίας. Ξηλώθηκαν στέγες, έπεσαν κολώνες φωτισμού, ξεριζώθηκαν δένδρα.

Στο κέντρο της Κορώνης ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, τραπεζοκαθίσματα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα. Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Στη Μάνη, ένας 55χρονος ο οποίος ενώ ψάρευε νωρίς το πρωί στην περιοχή της Καφιόνας στην ανατολική Μάνη, παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα και βρέθηκε στη θάλασσα. Ο άνδρας διασώθηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νύχτα και τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως. Δέντρα έσπασαν, στέγαστρα ξηλώθηκαν, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος σημειώθηκε αιφνίδια νεροποντή που διήρκησε λίγη ώρα, ενώ ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές σε Μάκιστο προς Παλαιχώρι.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις για ακόμη μια φορά η εθνική οδός Πατρών–Πύργου μετατράπηκε για αρκετή ώρα σε χείμαρο.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος