Ιφ. Καμτσίδου, καθ. Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΡΤNews για το περιστατικό στα Πατήσια: Ο εκφασισμός προχωρά με ραγδαία βήματα

Σύνοψη
  • «Ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωρά με ραγδαία βήματα και δυστυχώς δεν κάνουνε ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε οι εκπαιδευτικοί την απαιτούμενη προσπάθεια να σταματήσει αυτό το "τέρας" να εξαπλώνεται»

«Ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωρά με ραγδαία βήματα και δυστυχώς δεν κάνουνε ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε οι εκπαιδευτικοί την απαιτούμενη προσπάθεια να σταματήσει αυτό το “τέρας” να εξαπλώνεται» σχολίασε η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολη του ΑΠΘ, κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου αναφορικά με το περιστατικό σε γυμνάσιο στην περιοχή των Πατησίων, όπου 19χρονος εισέβαλε στο κτήριο και τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή και τον διευθυντή.

«Έχουν ευθύνη και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις – Καλλιεργούν την επιστροφή σε έναν άκριτο εθνικισμό»

Σχετικά με το τι έχει αλλάξει «τόσο δραματικά» στην ελληνική κοινωνία, η κ. Καμτσίδου εστίασε στην «κοινωνική και εργασιακή ανασφάλεια που δέρνει τους νέους ανθρώπους, που δεν ξέρουν πώς θα αναπτύξουν τη ζωή τους, αν θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση». Για αυτό «έχουν ευθύνη και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και σημαντικοί κοινωνικοί παράγοντες, οι οποίοι καλλιεργούν την επιστροφή σε έναν άκριτο εθνικισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που μόνο πολιτικά επιλύονται», συμπλήρωσε.

Η κ. Καμτσίδου στη συνέχεια εξήγησε ότι «είναι θέμα εκφασισμού, (…) δηλαδή ανάπτυξης και διάδοσης με κάθε τρόπο – δυστυχώς ακόμη και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – της ιδεολογίας εκείνης, η οποία μιλάει για μια περιούσια φυλή, η οποία προσπαθεί να βάλει κάτω από το χαλί τα κοινωνικά προβλήματα, προτείνοντας λύσεις οι οποίες αποκλείουν το διαφορετικό, το άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι επιτέθηκε σε έναν Νιγηριανό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος