Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων για τις εξελίξεις στην «Κιβωτό»

Array

Στο θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου», αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ενώ προαναγγέλλει και κινητοποίηση για τις 3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κακοποιεί το παιδί καθημερινά, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα το παιδί με αναπηρία.
Αρκετά με την υποκρισία, τους πεφτοσυννεφάκηδες, κυβέρνηση, κανάλια, μεγαλοπαράγοντες του συστήματος.

Οι εξελίξεις και με την «Κιβωτό των μαρτυρίων» επιβεβαιώνουν αυτό που από χρόνια προβάλαμε σαν αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, ριζοσπαστικές γυναικείες και άλλες οργανώσεις: Ότι δεν μπορούν παιδιά, ιδιαίτερα με αναπηρία, ηλικιωμένοι με βαριές αναπηρίες που δεν μπορούν να προασπίσουν τον εαυτό τους, να είναι στα χέρια ιδιωτών.
Είναι πρόκληση να βγαίνει η κυρία Μιχαηλίδου να λέει ότι η λύση είναι η προώθηση της επαγγελματικής αναδοχής και η υιοθεσία. Συνειδητά εξαπατά!

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του Σύριζα και ενίσχυσε παραπέρα η κυβέρνηση της ΝΔ για την επαγγελματική αναδοχή και υιοθεσία, ισχύει εδώ και 4 χρόνια. Τι λύσεις έδωσε; Σήμερα που μιλάμε πάνω από 70 παιδιά παραμένουν στα νοσοκομείο παίδων της Αθήνας με εισαγγελική εντολή, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, γιατί δεν έχουν πού να πάνε.
Οι δημόσιες δομές έχουν συρρικνωθεί, υποβαθμιστεί, ενώ οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, «πρότυπα» κατά την κυβέρνηση αλωνίζουν στον χώρο. Τέτοια ήταν και η «Κιβωτός». Δεν υπάρχει Υπουργός, βουλευτής όλων των κυβερνήσεων, δήμαρχος, περιφερειάρχης που δεν έχει φωτογραφηθεί με τους παράγοντες του χώρου και δεν είχε διαφημίσει το «Θεάρεστο έργο» των διοικούντων.

Η πολιτική της εκμετάλλευσης, η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, η δράση των διαφόρων ιδιωτών στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς είναι η «μήτρα» που αναπαράγει την κακοποίηση, την περιθωριοποίηση, ακόμα και την εμπορία των παιδιών.
Οι αλλαγές στις διοικήσεις και το κλείσιμο των δομών που προβάλει σα λύση η κυβέρνηση μόνο σα μέτρο συγκάλυψης και εκτόνωσης της κατάστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων για τις εξελίξεις στην «Κιβωτό»Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Τα αιτήματα που προβάλαμε με την κινητοποίησή μας στις 2 Νοέμβρη έξω από το υπουργείο εργασίας ,μαζί με την ΟΓΕ, του σωματείου εργαζομένων του «Μητέρα και Παιδοπόλεις» και μια σειρά άλλα σωματεία και οργανώσεις είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Η κυρία Μιχαηλίδου βέβαια αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των φορέων μας. Τώρα τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα…
Γιατί αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή!

Τα Αιτήματά μας παραμένουν:

•Ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
•Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
•Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
•Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς στα γενικά και ειδικά σχολεία.
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών, των ΑμεΑ, των προσφύγων κάθε λαϊκής οικογένειας.
•Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
•Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει, με την ανάλογη στελέχωση στο Π.Π.Π. «Μητέρα», στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στις Παιδοπόλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα με βάση τις ανάγκες.
•Όχι στην ιδιωτική επαγγελματική αναδοχή και υιοθεσία.

Η ΣΕΑΑΝ θα συνεχίσει να συμβάλλει σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, Ημέρα Διεκδίκησης και Αγώνα. Συγκέντρωση μαζί με άλλους φορείς στις 11πμ στο Σύνταγμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος